Hoe wij het zien!
Kinderen ontmoeten elkaar, ontdekken en ontwikkelen zich hier.

Onze school
De Flevosprong is een openbare basisschool. Dat betekent dat alle leerlingen welkom zijn, ongeacht levensovertuiging, geloof, cultuur of geaardheid. Ons schoolteam vindt het belangrijk dat de school voor kinderen een veilige, vertrouwde en gezellige plek is, waar leerlingen en leerkrachten samenwerken, en waar we de kinderen ondersteunen in het krijgen van verantwoordelijkheden en waar kinderen zelfstandig worden.

Onze school
De Flevosprong is een openbare basisschool. Dat betekent dat alle leerlingen welkom zijn, ongeacht levensovertuiging, geloof, cultuur of geaardheid. Ons schoolteam vindt het belangrijk dat de school voor kinderen een veilige, vertrouwde en gezellige plek is, waar leerlingen en leerkrachten samenwerken, en waar we de kinderen ondersteunen in het krijgen van verantwoordelijkheden en waar kinderen zelfstandig worden.
Ontmoet, ontdek, ontwikkel
De visiewoorden ontmoet, ontdek, ontwikkel staan centraal op de Flevosprong. Bij ons op school ontmoeten de kinderen elkaar, ouders en de leerkrachten. Er is aandacht voor de verschillen en we gaan met respect met elkaar om. Daarnaast ontdekt ieder kind in een veilige en uitdagende omgeving zijn/haar kwaliteiten en talenten. Tenslotte wordt ieder kind geholpen om deze te ontwikkelen. Vanuit het perspectief van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid worden de kinderen niet alleen geholpen door de medewerkers, maar ook door elkaar.

Een dag op de Flevosprong
Wij beginnen onze dag op de Flevosprong om 8:30 uur. Onze deuren zijn vanaf 8:20 uur open en dan kunnen de kinderen en hun ouders vast naar binnen. Dit is een mooie gelegenheid voor uw kind om even te laten zien waar hij of zij mee bezig is, welk boek hij of zij leest of met welk werkje ze bezig zijn. Voor u het moment om eventueel de leerkracht kort te spreken. Aangezien wij werken met een continurooster, zijn de kinderen alle dagen om 14:00 vrij.
Leerlingenraad
Vanaf groep 5 mogen de kinderen zich verkiesbaar stellen voor de leerlingenraad. Uit elke groep (5, 6, 7 en 8) worden twee leerlingen gekozen voor de leerlingenraad. Samen met een leerkracht vergaderen zij eenmaal per zes weken. Voorafgaand aan de vergadering bespreken de kinderen met hun eigen groep wat er goed gaat op school en welke verbeterpunten of wensen er zijn. Ook betrekt de schoolleiding de leerlingenraad in keuzes die gemaakt moeten worden.
Eten en drinken
In alle groepen kunnen de kinderen ’s ochtends wat eten en drinken. Het is verstandig om drinkbekers, bakjes en dergelijke te voorzien van de naam van je kind. Deze bekers en bakjes nemen de kinderen aan het einde van de dag weer mee naar huis. Wij vinden het belangrijk gezond te ‘snacken’. Dus geen snoep of blikje frisdrank mee, maar fruit of groente (zoals paprika, tomaatjes of komkommer) en ‘gezonde’ dranken.
Verjaardagen
Natuurlijk vieren we de verjaardagen van de kinderen. In de klas wordt een taart op het bord versierd. In de onderbouw mogen de kinderen grabbelen en in de bovenbouw is er een verjaardagenpot waar allerlei activiteiten in zitten die de kinderen zelf gekozen hebben. Tenslotte mogen de kinderen ook nog met een grote kaart langs de andere leerkrachten om deze te laten vullen met felicitaties.
Eén keer per jaar vieren alle leerkrachten gezamenlijk hun verjaardag met de kinderen. Tijdens deze ‘verjaardagendag’ is het feest en mogen de kinderen verkleed komen.


Hoe spelen wij in op jouw kind?
Leerlingvolgsysteem
Onze school kent een leerlingvolgsysteem. Hiermee kunnen wij uw kind volgen op alle ontwikkelingsgebieden. Dit doen wij door de kinderen te observeren over bijvoorbeeld het gedrag, de manier van werken of de motivatie. Daarnaast houdt de leerkracht bij of de kinderen de doelen van vakken als rekenen, taal en spelling behalen.
In de groepen 1/2 wordt er gewerkt vanuit de methode Onderbouwd. Deze methode volgt de kleuters in hun ontwikkeling door middel van een gevarieerd spelaanbod met educatief en adaptief ontwikkelingsmateriaal en observaties. Elk kind kan hierdoor werken en leren op het niveau waar het kind op dat moment aan toe is.
In de groepen 3 tot en met 8 wordt gewerkt met het leerlingvolgsysteem IEP, dagelijkse observaties en de doelen uit de lesmethodes. IEP gaat uit van hoofd, hart en handen. Op deze manier wordt de ontwikkeling van het kind in kaart gebracht middels de toetsen rekenen, (technisch) lezen, taalverzorging, creatief vermogen, leeraanpak en sociaal-emotionele ontwikkeling.
Portfolio
Op de Flevosprong werken we met een portfolio. Hierin wordt bijgehouden aan welke doelen de kinderen werken en welke doelen zij behaald hebben. Kinderen en ouders hebben ook toegang tot dit portfolio. Het portfolio verandert gedurende het jaar constant mee met de ontwikkeling van uw kind.
Extra uitdaging
Voor kinderen die extra uitdaging kunnen gebruiken zijn er meerdere mogelijkheden op de Flevosprong. Zo zijn er plusboeken vanuit de taal- en rekenmethode en is er levelwerk. Daarnaast wordt er bovenschools ook een programma georganiseerd waarbij kinderen extra uidaging krijgen. Voor de groepen 4 en 5 is er A-kwadraat vanuit Ante, voor de groepen 6 en 7 is er HB-Dronten en voor groep 8 is er een programma in samenwerking met het Almere College.
Hoe zijn onze schooltijden?
Onze school werkt met een continurooster, daardoor zijn onze schooltijden maandag tot en met vrijdag altijd 08:30 – 14:00 uur.
De lunch/speelpauze voor alle kinderen is op school, onder toezicht van de leerkracht. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Kleuter-, midden- en bovenbouw zullen elkaar afwisselen met buitenspelen.
Op woensdag en vrijdag heeft groep 3 t/m 8 gym van een vakleerkracht. De kleuters gymmen op maandag en donderdag onder leiding van de eigen leerkracht.
